Over Merten

Merten Snijders is een veelzijdig en energiek creatief. Hij kocht zijn eerste camera als toegevoegde waarde op zijn internet en ontwerp buro in de eind 90er jaren, toen het digitale tijdperk zich nog pril aan het ontplooien was. Zonder er het besef van te hebben nam de camera hem aan de hand, en leidde hem op een pad waar hij zich met sneltreinvaart opwerkte om zijn onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar zijn droomwereld te kunnen ontplooien.


Tijdens de vergaande pelgrimstochten naar z'n toekomst, legde hij zijn gedreven stappen vast op film en greep de mogelijkheid aan om naast z'n drukke freelance reclame carriere, er ook een fotografie carriere op na te houden. In 2007 tekende hij bij Lonely Planet Images en zag z'n droomwereld dichterbij komen.


De afstand tussen zijn camera en de ogen van de culturen werd steeds kleiner, en de foto's gingen via de Lonely Planet boeken de wereld over. Een fantastische combinatie, die nog steeds staat en hem met trots laat bijdragen aan de passie voor het leven.

Sluit informatie

Bruiloft tarieven

Bruiloft quick guide
• Dag coverage 11AM tot 10PM
• Hoge resolutie beelden op DVD
• Geen pay per print fratsen
• Reiskosten tot 20 €
• Maatwerk creatieve input

€ 999,-. Inclusief BTW

Gemak, om zonder extra kosten met de foto's te doen wat u wilt.

Uit de praktijk is gebleken, dat een dekking tussen 11 uur s'ochtends en 10 uur s'avonds perfect is om zowel de ceremoniele reportage, aankleed momenten en het eind feest in beeld te brengen. Dit tijdsbestek resulteert veelal in een reportage van ongeveer 500 tot 750 foto's. Hierin vereisen sommige foto's natuurlijk meer aandacht dan de andere, wat al met al de retoucheertijd tot ongeveer 8-10 uur beperkt. De kwaliteits controle is daarna verspreid over een aantal dagen, wat inhoud dat er geleidelijk een itteratie op de beeldkwaliteit plaatsvind. Dus met behulp van objectieve ogen wordt de optimalisatie nog eens aangescherpt.


Wanneer u of een album wenst, of een aangepast draaiboek met meer of mindere fotografie behoefte heeft, is er uiteraard een maatwerk offerte te leveren.


Overige Fotografie

Omdat er binnen de overige richtingen conceptmatig wordt gewerkt, zal aan de hand van de daaruit volgende behoefte altijd een maatwerk offerte volgen. Maar wees niet bang, het streven is om betaalbaar, aan uw persoonlijk- zakelijk- of culturele verhaal bij te dragen met onderscheidend werk.

Sluit informatie

Werkwijze

Er wordt niet uitsluitend één manier van werken gehanteerd, waar vrijwel bij elke klus zich een situatie bevindt waaraan moet worden aangepast. Het verschil zit hem vaak in factoren als het weer, belichtingsbehoefte, één of meerdere mensen in het productieteam en de aanwezigheid van een conceptueel kader. Over het hele spectrum is improvisatie van belang. De planning vormt het pad, maar al wandelend wordt niet naar de grond gekeken, en zullen zich aan de zijkant onderscheidende creatieve kansen voordoen.

Bij bruiloften specifiek, moet tijdens de intensieve dag, het succes gezocht worden in het ad-hoc creëren van vertrouwen. Het verhaal van een bruiloft speelt zich af voor je ogen, en kan niet worden gepauzeerd. Om op het scherpst van de snede de momenten vast te leggen, is het dus noodzaak om de creativiteit vrij te laten, fit te zijn en op alle technische facetten te kunnen vertrouwen. Goed onderhoud van het fotografisch gestel is dus een absolute must. Een 'stealthy' manier van sluipen door het publiek heeft z'n charmes, maar uiteindelijk gaat het om potentieel herkennen en dat met lef toepassen.

Mantra: Het complimenteren van een persoonlijk- zakelijk- of cultureel verhaal met onderscheidend werk.
Sluit informatie

Contact

Momenteel zijn wij gevestigd in Hoorn-NH, er wordt op locatie gewerkt, of in een studio, tijdelijk voor het project.
Laat een berichtje achter zodat er e-mail, of telefonisch overleg plaats kan vinden.

Sluit informatie

Publicaties

Sinds 2007 is Merten onder andere werkzaam als fotograaf voor de Lonely Planet Collectie, sinds 2012 is deze ondergebracht bij Getty Images. De collectie is voor een wereld publiek toegangkelijk en bevat een schat aan culturele interpretaties die aan de lens van vele avonturiers voorbij zijn gegaan. De publicatielijst die hieruit voort is gekomen, loopt inmiddels aardig op en is amper meer bij te houden. Buiten de publicaties in de Lonely Planet boeken wordt het werk regelmatig gebruikt op websites, inflight- en andere magazines, brochures, telefoon applicaties, kranten en noem het maar op.

2013
2013
2013
2013
2013
2012
2012
2012
2011
2011
2011
2011
2011
2010
2010
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2009
2008
                        
Lonely Planet Country Guide
Lonely Planet Discover Guide
Lonely Planet Discover Guide
Lonely Planet Pocket Guide
Lonely Planet Discover Guide
Lonely Planet Discover Guide 
Lonely Planet City Guide
Lonely Planet Calendar
Lonely Planet Discover Guide
Lonely Planet Discover Guide 
Lonely Planet Country Guide 
Lonely Planet Magazine FR
Lonely Planet Country Guide 
Lonely Planet Pictorial
Lonely Planet Country Guide 
Lonely Planet Regional Guide 
Lonely Planet Regional Guide 
National Geographic Traveller 
Lonely Planet Regional Guide 
Lonely Planet Country Guide 
Lonely Planet Pictorial
Lonely Planet City Guide 
Lonely Planet City Guide 
                        
— French Polynesia
— Hawaii, Kauai 
— Hawaii, Oahu
— Singapore 
— New Zealand
— New York City			
— Dubai & Abu Dhabi Front and rear cover		
— The Netherlands	
— Hawai’i			
— China			
— China			
— Moorea, French Polynesia		
— Tibet			
— Travel Book #2	
— Iceland			
— Hawaii			
— Kauai			
— Hawaii, O’ahu, Haleiwa			
— Hawaii, O’ahu, Honolulu & Waikiki			
— Tahiti & French Polynesia			
— USA Book, Hawaii spread	
— Dubai City Guide		
— Tokyo City Guide		
                        
Sluit informatie

Exposities

Het internet is een uitkomst als het gaat om snel werk ten toon te stellen aan veel mensen. Echter de omgeving en de schaal spelen een belangrijke rol in de presentatie. Een kunstwerk kan je in z'n eentje verrassen en intrigeren op een locatie waar je het niet had voorzien. Het voelt echt, is tastbaar en ver weg van virtueel. Een werk in een ruimte, in z'n onderbewuste rol: vervullend de vrijblijvende uitnodiging tot reflectie. Een visie die de aankomende tijd beeld en concept aan onverwachte muren moet krijgen.

• December 2012 tot Maart 2013 — Poster verkoop bij Vintage en rariteiten, Uit De Kast in Hoorn.
• Maart 2013 tot Mei 2013 — Grand Cafe Turf, Gedempte Turfhaven, Hoorn. 2 fotografische werken van 105x70cm.
• 15 Maart 2013 — Tussen 19.00 en 22.00 uur boekpresentatie ( »
Zie hier ) bij boekhandel Stumpel te Hoorn.
Sluit informatie
© 2013, Merten Snijders, alle rechten voorbehouden. LinkedIn ProfielFacebook Page